In de kijker: Het seizoen van onze U14 IP | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

In de kijker: Het seizoen van onze U14 IP

📁 Algemeen, U14 🕔28.april 2015
In de kijker: Het seizoen van onze U14 IP

Het seizoen is gespeeld en de kaarten zijn geschud in de races naar het kampioenschap. Ook onze U14 IP hebben dit jaar gestreden als echte Leeuwen en mochten zich daardoor verdiend tot vice-kampioen kronen. In onderstaande tekst een korte samenvatting over hun seizoen en dankwoord van trainer Patrick Luckermans.

 

Eind juli tekenden de meeste spelers reeds precent op de eerste trainingen om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Na een loodzware voorbereiding met onder andere trainingen in het Boelaertpark en het fort van Mortsel waren we er klaar voor. De eerste competitiewedstrijd kregen we al een dreun van jewelste te verwerken, 9-2 verlies tegen KV Turnhout. Het leek een zwaar seizoen te worden en iedereen vreesde het ergste. Na 6 wedstrijden stonden de Berchemboys nog steeds onderaan, troosteloos met 0 punten. In vele ploegen zou er onrust en ruzie ontstaan met wrevel onder de ouders maar deze spelersgroep met fantastische ouders hielden de moed erin. De trainer bleef in zijn jongens geloven en iedereen bleef op training hard werken. De eerste overwinning kon niet uitblijven want ondanks al die nederlagen, werd er goed voetbal gebracht op de grasmat. Na de eerste klinkende overwinning met 5-2 tegen Rupel-Boom was de kentering ingezet en stapelden de overwinningen zich op. Er werd voor Nieuwjaar zelfs niet meer verloren, alleen nog tegen de latere kampioen Lyra, eu sorry Lierse, en dit met het kleinste verschil 0-1. Uiteindelijk eindigden onze leeuwen na een heuse inhaalrace op de vijfde plaats. Dit was al knap werk en betekende niet het einde…

In het tweede gedeelte van het kampioenschap namen onze jongens een blitsstart met de koppositie tot gevolg na een 12 op 12. We speelden warempel tegen Lyra, eu Lierse, met als inzet de eerste plaats maar wanneer de tegenstrever met meerdere elitespelers speelde moesten we onze meerdere erkennen na mooi verweer en een uitslag van 4-2 verlies. Toen kenden we even een dipje met een mindere periode en ook wat pech met kwetsuren van enkele sterkhouders. Het bleef een spannende strijd voor de tweede plaats achter het ongenaakbare Lyra. Hoe meer het einde van de kompetitie naderde, hoe meer onze KBS-boys in de tweede plaats en de titel van vice-kampioen gingen geloven. De laatste wedstrijd op Hoogstraten werd de kers op de taart geplaatst met een 1-2 winst en de ontlading na een prachtig afgelegd parcours in de loop van het seizoen. Onze U14IP zijn vice-kampioen!!! Als trainer ben ik echt trots en fier op jullie. Chapeau mannen voor dit huzarenstukje. Blijf hard werken, jullie hebben nog groeimarge maar elk jaar zal de concurrentie groter worden. Ik blijf in jullie geloven en vergeet het niet ‘Be proud, be KBS’.

Spelers die voor dit exploot zorgden : Jaro, Kevin, Samuel, Oliver, Lars, Ilias, Quinten, Younes, Rico, Siemen, Giovani, Tobias, Thiebaut, Roni, Alpha, Ahmet en Thomas.

De trainer

Deel dit artikel met vrienden