U10 IP meten zich met topploegen op Paastornooi Coxyde | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

U10 IP meten zich met topploegen op Paastornooi Coxyde

📁 Middenbouw, U10 🕔13.april 2016
U10 IP meten zich met topploegen op Paastornooi Coxyde

Voor het 2de jaar op rij was trainer Nordin erin geslaagd Berchem Sport in te schrijven voor dit prestigieuze tornooi aan de Belgische kust.  Nagenoeg alle topclubs in België waren vertegenwoordigd, aangevuld met enkele clubs uit het spaarzame Nederland.

 

Op zaterdag sijpelde of krukte we  één voor één binnen in de vijf sterren luxe- Jeugdherberg, “De Peerdevisser”.   Dit zou onze uitvalbasis worden voor de komende 2 dagen, en dat hebben ze vooral aan de bar geweten. Na de eerste avond zaten ze al volledig door de voorraad Cava. Onze spelertje lagen er gelukkig vroeg in, want het was s’ morgens nog vroeger uit de veren geblazen. Na een fris ontbijt begaven we ons richting Coxyde, of is het Koksijde?, alwaar de voetbalvelden gelegen zijn achter de De Hoge Blekker, sind 1999 een natuurreservaat, met daarin de hoogste duin (33m) aan de Belgische kust. Een gratis weetjedatje…
Koksijde telt trouwens ook het grootste aantal musea aan de Belgische kust.  Hoewel het door de wel zeer frisse noordzeewind misschien beter vertoeven was in het Paul Delvaux museum,  waren we  gekomen voor fuzzball!!
Het tornooi speelde zich af over 2 dagen.  Berchem Sport werd op dag 1 ingedeeld met de kleppers AA Gent, Cercle Brugge, KV Mechelen en Standaard.  Het wedstrijdreglement was simpel : 25 minuten pompen zonder pauze.

Het tornooi – Dag 1
AA Gent  :  we mochten de spits afbijten tegen de Buffalo’s die op rechts aan de aftrap verschenen met een zeldzaam snelle hazewind met lang blond kapsel , jongen of meisje, wie zal het zeggen… we zijn er nog altijd niet uit. Feit is dat onze jongens er hun “pollen” mee vol hadden. We domineerden de eerste 10 minuten en het was pas nadat de coach van de tegenpartij besloot om een zwarte parel het veld in sturen dat het tij plots keerde.  Einduitslag 3 – 0, licht overdreven want we hadden zeker één of zelfs twee goaltjes verdient.

Hierbij ook verslag geschreven door U10 topper Jarno :
Hallo zondag 27/03/16 speelde KBS een heel leuk tornooi.
Hun eerste wedstrijd was tegen de Buffalo’s van AA Gent. We moesten ons stevig opwarmen.
Kapitein Xander roept 3 keer Berchem Sport net voor de match begint.
We begingen sterk en de eerste kans is voor ons , maar ……..toen kwam AA Gent in de aanval 1-0.Komaan Leeuwen !!!!
Een beetje later kan Gent terug scoren!!! We voetballen wel goed mee maar kunnen niet scoren. Gent kan nog eens scoren en we verliezen met 3-0.
Jammer, maar we hebben gevochten als leeuwen .

Dit was mijn verslag : Jarno

Cercle Brugge : we hadden direct moed gevat uit onze eerste partij en stormden van bij het eerste fluitsignaal richting Cercle goal.  Het enthousiasme leverde echter veel druk en doelgevaar op, maar helaas weinig doelpunten. De groene jongens van Cercle speelde hun enige 2 doelkansen wel netjes uit.  We bleven een beetje verdwaast achter met een 2 – 0 rondom onze lieve oortjes.  Er was opkrikwerk nodig van coaches Nordin en Kurt om onze leeuwen klaar te stomen voor de volgende partij.
De ouders zakten voor de lunch af richting Koksijdedijk om aldaar vergezeld door enkele Brugse zotten supportsmoed bijeen te rapen. En kijk, dat loonde..

KV Mechelen  : de scalp van Les Malinois moesten we hebben, en onze spitsen waren naarstig op zoek naar een eerste goaltje.   En dat goaltje liet niet lang op zich wachten.   Mede onder impuls van papa Abdel, die Adil El Arbi gewijs met videocamera op statief kwistig instructies uitdeelde aan de protagonisten van de Berchemse voorlinie, scoorde zoonlief Abdel met een knap strak schot.  Wij allemaal blij en hoewel we achterin nog enkele keren met de grote schrik wegkwamen,  bleef de 1 -0 op het bord.  Onze eerste overwinning op het tornooi was een feit!

Standaard   : De wedstrijd tegen Standaard was er teveel aan. Onze ‘captain’ had tijdens de tos zijn vingertje blijkbaar verkeerdelijk de lucht in  gestoken want we speelde volle bak wind tegen.  De jonge Rouges konden daardoor vanop de middellijn rustig vanuit stilstand naar doel trappen.  Het leek wel of keeper Ward Don Quichot gewijs tegen windmolens aan het vechten was. Zelf speelde we niets klaar, voor ons leek de middellijn de einder wel. De einstand zijn we alvast kwijt, maar het waren 3 windgoalen tegen 0….

Besluit dag 1 ; Onze jongens lagen  geen enkele wedstrijd onder tegen deze Belgische topclubs, en als de wind wat gunstiger had gewaaid en we 2 krukken minder hadden gehad, zat er op dag 1 misschien  wel meer in…   Na enkele frisse achterwaartse salto’s in het lokale zwembad keerden we allen voldaan terug naar basekamp alwaar de voorbereiding voor dag 2 werd ingezet.

Het tornooi – Dag 2
In tegenstelling tot vorig jaar sliepen onze U10-toppers deze keer bij de ouders, waardoor iedereen tijdig zijn bed inging en we  ’s morgens met een fitte uitgeruste spelersgroep aan de ontbijttafel zaten.
De dag ervoor hadden we heel veel positiefs gezien op het veld. Het was er sommige wedstrijden niet aan te zien dat wij als IP-ploeg tegen elite speelden. Integendeel, velen hadden ons onderschat en waren onder de indruk van ons geleverde spel.
Eén van die ploegen was KV Mechelen, waar we op dag 1 verdiend de scalp van pakten, en laat het net tegen hen zijn dat we vandaag onze eerste wedstrijd speelden. Alweer wisten onze leeuwen de supporters te bekoren, maar deze keer was het KV Mechelen dat ons een 3-0 zege aansmeerde.
Het enige manco tot nu toe was dat we heel moeilijk de goal wisten te vinden. Met de wedstrijden in het vooruitzicht het werkpunt waar onze beide trainers op moesten werken. En of we dat deden. De volgende wedstrijd was het couckenbak voor ons en wisten we met 4-0 cijfers te winnen van (eersteklasser!) Oostende. Wat ze op de mat wisten te leggen was adembenemend. Mogelijk dat volgend jaar Marc onze jeugdploeg volledig opkoopt, want hier had hij duidelijk nog niet in geïnvesteerd.

Om dit nog wat kracht bij te zetten, hierbij een mooi verslag geschreven door twee van onze U10-toppers (Xander en Thyas) :

Berchem Sport – KV Oostende

De tweede wedstrijd van de dag. We kwamen meteen goed weg omdat KV Oostende twee keer tegen de paal knalde. We maakten onze fout goed en maakte 1-0 in ons voordeel dankzij Lewis. De druk van Berchem was goed en dankzij een ingooi kon Thyas over de keeper de 2-0 binnen sjotten. In de tweede helft scoorde Abdel de 3-0 dankzij een corner. Snel na de 3-0 scoorde Thyas laag in de hoek de 4-0 binnen. De druk was nog altijd goed en we creëerden kansen maar de bal ging er maar niet in b.v.: de corner van Noah op het hoofd van Xander en de bal ging er net naast en Xander bijna met de voet gescoord. Maar we hadden 4-0 kunnen winnen. De jongens van KV Oostende geraakten een beetje in paniek omdat ze achter stonden en begonnen ons een beetje uit te dagen. Maar we eindigden de match goed met een 4-0 eindstand met ons geweldig team. We waren heel tevreden en iedereen had veel plezier. Wat een geweldig team!

Opdracht meer dan volbracht dus. De volgende leek op papier ook niet gemakkelijk. En dat was niet omdat we tegen de thuisploeg  (tevens een elite-2 ploeg) moesten spelen, maar omdat Koksijde achteraan een nagenoeg onbespeelbaar veld had. Vooral  door de stevige wind die er stond. De 2de dag had de organisatie daar goed op geanticipeerd door 2 keer 12 min te spelen i.p.v. 1 keer 25 min. De wedstrijd eindigde op 1-1. Twee maal na een doelpunt tegen de wind in…
Als laatste ploeg uit onze reeks mochten we Torhout bekampen. Het was er niet aan te zien dat het al de zoveelste wedstrijd op 2 dagen was. Alweer vonden we vlotjes de weg naar de netten: 3-1 was het eindverdict. Mooie afsluiter van de poule, waar we slechts 1 wedstrijd verliezend afsloten. Daardoor eindigden we op de 2de plaats in onze reeks, en kregen we met Zulte-Waregem nog een mooie affiche voorgeschoteld om het tornooi af te sluiten. Jammer genoeg moesten we hier onze meerdere erkennen, maar beide ploegen brachten zeer mooi en verzorgd voetbal dat uiteindelijk resulteerde in een 3-1 overwinning voor Zulte.
We konden met opgeheven hoofd het tornooi verlaten. Berchem Sport is na de schitterende resultaten duidelijk op de voetbalkaart gezet in Koksijde .
In de finale zette PSV Standard vlot opzij met een 3-0 zege, waardoor zij vorige winnaar Anderlecht verdiend opvolgden.
Nogmaals een bedankje aan trainer Nordin, die ervoor zorgde dat wij voor de 2de keer op rij aan zo’n schitterend tornooi mochten deelnemen. Niet enkel een toffe ervaring voor onze jonge leeuwen, maar zeker ook voor de ouders die 2 volle dagen met elkaar mochten optrekken en minstens evenveel van dit evenement hebben genoten.
Bij deze wensen we ook de organisatoren van het Coxyde Paastornooi te bedanken voor een professioneel georganiseerd tornooi. Met wiskundige precisie werd een tornooi georganiseerd dat tot in de details klopte. De evenredigheid in de veldverdeling, de perfecte timing, de pauzes tussen de matchen, de indrukwekkende tabel met de uitslagen, de topscheidsrechters, … tot de supervriendelijke bediening in de cafetaria. Het draaiboek van een perfect tornooi ligt in Koksijde !  Iedereen van ons heeft een fantastisch weekend achter de rug en dus hartelijk dank aan Coxyde!  Met een 14de plaats op 20 deelnemende ploegen hebben onze U10 IP jongens een prachtig resultaat behaald tussen de top van het elite voetbal.
Proficiat jongens, jullie waren indrukwekkend!
En vanwege de ouders nogmaals een dikke merci aan trainer Nordin om dit mogelijk te hebben gemaakt en Afgevaardigde Marijke, trainer Kurt en Ken die mee voor de prima begeleiding hebben gezorgd.

PS: Dank aan onze TOP-reporters (Ralf Bruyninckx, Bjorn De Baere en Stefan De Bruyn) en onze U10 TOPPERS (Xander en Thyas) die samen dit TOP-verslag hebben geschreven over een TOP-tornooi, genaamd KVV COXYDE !!!

 

Coxyde 2  Coxyde 3

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Met de auto naar de wedstrijd: de wetgeving

Met de auto naar de wedstrijd: de wetgeving

Beste Jeugdtrainers, Afgevaardigden, Ouders van K.Berchem Sport, mogen wij u verzoeken kennis te nemen van onderstaande tekst, betreffende het vervoer

Lees meer