Verslag stage Blankenberge | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Verslag stage Blankenberge

📁 Bovenbouw, Middenbouw 🕔18.november 2015
Verslag stage Blankenberge

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we tijdens de Herfstvakantie met onze jeugdspelers op voetbalstage naar de zee en logeerden we al voor de vierde keer op rij in het prachtige complex van het Bloso-centrum te Blankenberge. Elk jaar offeren privétrainers en afgevaardigden hun vakantiedagen op om onze jeugdspelers een zo leuk mogelijke driedaagse te bezorgen. Zonder de aanwezigheid van voldoende trainers en afgevaardigden kan dit niet voor iedereen worden georganiseerd, maar we zijn er toch weer in geslaagd voldoende trainers en begeleiders voor alle ploegen te vinden.

Op maandag werden onze leeuwen van de U10, U11, U12 en U16 veilig aan de kust afgezet door busmaatschappij Metropole met wie Berchem Sport al jaren een partnership heeft lopen. 70 spelers en 11 begeleiders werden wederom schitterend ontvangen door de verantwoordelijken van Bloso met wie we op vier jaar tijd al een schitterende relatie hebben opgebouwd. Omdat we veel belang hechten aan respect voor het materiaal, vriendelijkheid ten opzichte van het personeel en discipline tijdens de maaltijden, wordt Berchem Sport steeds met open armen ontvangen. Het goed gedrag dat wij evident vinden, is blijkbaar voor Bloso niet altijd vanzelfsprekend.

Na de verdeling van de kamers en de opmaak van de bedden konden onze jongens aan hun eerste training beginnen.

De U10 IP en U11 gewestelijke boys werden begeleid door trainer Nordin en trainer Kurt , die bovendien de welgekome assistentie kregen van Bjorn De Baere. Trainer Danny en afgevaardigde Guy Verdonck zorgden ervoor dat er stevig werd getraind door de U11 IP en U12*** . Trainer Bart, trainer Jordi en afgevaardigde Bart Braet bezorgden de U12 IP dan weer een ongelooflijke driedaagse. De U16 werden door mezelf begeleid.

Op woensdag sloot de tweede groep spelers en begeleiders aan (U13,14,15 en 17) en kwam afgevaardigde Marijke Van Breda de jongsten ook mee ondersteunen zodat we met 160 (!!) spelers en begeleiders tegelijk aanwezig waren. De eerste groep keerde in de late namiddag tevreden terug naar huis.

Trainer Paul en afgevaardigde Philip Roef waakten over de U13. Trainer Joeri nam de jongens van U14 onder zijn hoede, waarvoor speciale dank. Hij is geen trainer meer bij Berchem Sport, maar maakte het mogelijk dat ook deze lichting mee op stage kon ondanks het feit dat hun trainer niet aanwezig kon zijn. De spelers van U15 (geboortejaar 2001) werden getraind en begeleid door trainer Kennedy en afgevaardigde Stefan Snepvangers, die op woensdagnamiddag al onmiddellijk de sporthal introkken. De oudste lichting tijdens deze stage waren de toekomstige U17-kampioenen van trainer Hector die helaas niet zelf aanwezig kon zijn. Zijn taak als trainer werd door mezelf overgenomen.

Op drie dagen trainde elke ploeg vier tot zes keer , afwisselend op gras, kunstgras of in de sporthal. Elke ploeg had de vrijheid om een ludieke competitie te organiseren met een ploeglaureaat op het einde. Zij zullen nog worden beloond met een trofee die later zal uitgereikt worden. Alle jongens zijn ook naar de nabijgelegen bowlingbaan geweest om ook daar een kampioen aan te duiden, maar gelukkig hebben onze leeuwen meer voetbalkwaliteiten dan bowlingkwaliteiten.

Serge Beels, tornooiverantwoordelijke van Berchem Sport en afgevaardigde van de U17, zorgde heel de week voor de logistieke ondersteuning en was de quizmaster van een leuk kort quizke. Zijn steun is van onschatbare waarde op de stage: barman, quizmaster, DJ, boodschappen halen, zorgen dat de eetruimte steeds piekfijn in orde is, … THANKS !!!!

Tijdens de (voor)avond werden er avondwandelingen naar de zee ingelast, trokken de jongens naar de bowling of kon er nog wat geschoven worden in de gladde Bloso gangen of verstoppertje spelen vooraleer aan een verdiende nachtrust te beginnen.

Thuisploeg Blankenberge ontving met hun U17 ploeg op dinsdagavond onze jongens van U16 voor een oefenwedstrijd. In deze leuke wedstrijd werden wat nieuwigheden uitgeprobeerd en werd er door onze Leeuwen fantastisch gevoetbald en gewonnen met 0-6, en dat na al twee eerdere trainingssessies van telkens twee uren in de voor- en namiddag.

Volgend jaar hebben we de velden en bedden opnieuw vastgelegd van 31/10 tot 4/11 en ik ben ervan overtuigd dat alle aanwezige jongens zo enthousiast waren dat we ook in 2016 de gemeente Blankenberge weer een geel-zwart kleurtje zullen geven.

Als slot wil ik alle begeleiders bedanken voor hun hulp en ook de spelers prijzen voor hun voorbeeldige gedrag tijdens deze prachtige week !!!

Leve Berchem Sport

Tim Van Gool

Trainer U16 / stageverantwoordelijke

 

IMG_1444 (Medium) IMG_1445 (Medium) IMG_1446 (Medium) IMG_1447 (Medium) IMG_1448 (Medium) IMG_1449 (Medium) IMG_1450 (Medium) IMG_1451 (Medium) IMG_1452 (Medium) IMG_1453 (Medium)

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Infodagen

Infodagen

Beste spelers en ouders, op 26 mei zal de infodag voor Bovenbouw en Postformatie doorgaan. Op 2 juni trappen onze

Lees meer