Wedstrijdverslag 17/1/2017 Oppuurs – KBS Vrouwen (1-2) | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Wedstrijdverslag 17/1/2017 Oppuurs – KBS Vrouwen (1-2)

📁 Vrouwen 🕔15.januari 2017
Wedstrijdverslag 17/1/2017 Oppuurs – KBS Vrouwen (1-2)
Zaterdag 14 januari 2017   Oppuurs – KBS  1 – 2
Ondanks de slechte weersvoorspellingen kon de eerste wedstrijd na de winterstop toch doorgaan in redelijk goede omstandigheden … benieuwd of Berchem de feestdagen goed verteerd had al beloofde de aanloop naar deze wedstrijd niet veel goeds. Shauni s’nachts ziek geworden en Aranka blesseerde zich in de opwarming zodat ze na vijf minuten al vervangen werd door Assia.
In de beginfase leek Berchem de betere ploeg en beperkte Oppuurs zich tot counteren. De eerste kansen waren dan ook voor onze dames. Telkens aangestuurd door Jay op de flank waren er mogelijkheden voor Steffy en een grote kans voor Assia die half wegglijdend op het gladde veld van dichtbij naast besloot. Na een kwartier kwam Oppuurs onder stoom en bracht meer evenwicht in het spel met eveneens een paar goede mogelijkheden. De ploegen bleken aan mekaar gewaagd en nu ging het spel goed op en neer al moet gezegd dat Oppuurs het voetballend beter deed dan onze dames . In minuut 34 werd een Berchem aanval geweerd in hoekschop. Lotte nam die voor haar rekening en met een prima inswinger bracht ze Berchem op voorsprong. De Oppuurs keeper kon de indraaiende bal onvoldoende raken en gezien de verhouding aan kansen was deze voorsprong te rechtvaardigen. Oppuurs was even aangeslagen en in de 3 minuten volgend op het doelpunt kon Berchem voluit druk zetten. De beste kans was voor Steffy die op afleggen van Assia de bal nipt naast plaatste. Daarna was het feest uit en kwam Oppuurs opnieuw sterk opzetten. Een insnijdende flank kon op doel trappen .. Veerle kon de bal niet klemvast houden en een goed gevolgde aanvalster trapte van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten.
Berchem kreeg het nu even moeilijk al kon net voor de rust Jay nog weggestuurd worden …  haar prima gekruist schot ging tegen de paal … rust 1 – 1
De tweede helft begon goed met een doorgebroken Steffy die de bal mooi centraal voorbracht … de inglijdende Karin kwam een schoenmaat te kort om de bal tussen de palen te plaatsen. Oppuurs nam het heft weer in handen en Berchem werd gedwongen op eigen helft te spelen .. Naomi, Charlotte, Marie , Lotte en Marieke speelden verdedigend erg sterk maar moesten op het kwartier toch twee reuze kansen toestaan en Veerle moest telkens met een prima redding uitpakken om een achterstand te vermijden. Er volgden nog enkele hoekschoppen en op één daarvan kon Berchem counteren … Marieke stuurde Lotte weg die alleen op doel afging maar haar schot ging recht op de Oppuurs keeper. Het zware veld en het verlies aan conditie in de winterstop liet zich nu voelen en er kwam meer ruimte tussen de linies. Steffy ging nog eens alleen naar doel maar kon aan de eerste paal de keeper niet verschalken… Karin schaatste de 16 in maar haar doelpoging was eveneens te zwak… aan de overkant hetzelfde scenario en zo stevende de wedstrijd af op een billijk gelijkspel maar dat was zonder de waard gerekend … en die waard was in dit geval Assia. Karin vocht haar zoveelste duel uit met de positioneel sterk spelende centrale verdediger van Oppuurs…. een carambole en de bal belande aan de tweede paal bij een goed oplettende Assia die van dichtbij onhoudbaar en vooral onverhoopt de winning goal scoorde . Een wanhopig offensief van Oppuurs bracht niets op en in de slotminuut kreeg Karin nog een reuze kans maar ook nu stond de keeper op de goede plaats.
Scoren in de 85é minuut is net zo goed als in de eerste wordt wel eens gezegd maar als ik mag kiezen dan toch maar liever in de eerste minuut. Oppuurs had zeker een gelijkspel verdiend want voetballend waren ze beter maar zo is voetbal nu eenmaal … om te winnen moet je scoren … dankuwel Assia .
Volgende week komt Broechem op bezoek en het gaat stenen dik vriezen dus dat beloofd weer geen makkelijke klus te worden.
MA
Deel dit artikel met vrienden