Wedstrijdverslag 26/11/2016 KBS Vrouwen – FC Netezonen (6-0) | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Wedstrijdverslag 26/11/2016 KBS Vrouwen – FC Netezonen (6-0)

📁 Vrouwen 🕔28.november 2016
Wedstrijdverslag 26/11/2016 KBS Vrouwen – FC Netezonen (6-0)
Zaterdag 26 november KBS – Netezonen 6-0
Prima voetbalweertje afgelopen zaterdag en twee ploegen die hun best zouden doen om er wat van te maken. Het lager geklasseerde Netezonen was niet van plan om met een pandoering huiswaarts te keren en daar zijn ze dank zij een goede keeper ook enigszins in geslaagd.
Onze Berchem dames trokken vol goede wil de wedstrijd op gang en binnen de twee minuten nam Aranka Brouwers een goede voorzet van Assia El Achkar meteen op de slof voor de 1-0. Netezonen werd om zo te zeggen koud gepakt maar herstelde snel met veel stoorwerk en veel volk achterin. De tegenstrever wou wel vooruit voetballen maar liet daarbij achterin de ruimte voor een counter zodat ze noodgedwongen terug moesten. Op vijf minuten tijd zagen we drie overtredingen binnen de 16 … eerst werd Aranka Brouwers onderuit gehaald, dan een handspel en vervolgens een erg lichte overtreding… de scheids vond het welletjes en legde de bal op de stip. Karin Senden achter de bal en 2-0.
Berchem verzuimde om kansen bij mekaar te voetballen door overhaast en onnauwkeurig spel….. een aantal schoten uit de tweede lijn gingen net naast of werden gepakt door de keeper, Aranka Brouwers verslikte zich in de bal op het hobbelige terrein toen ze alleen op doel afging en Assia El Achkar werd afgeblokt op een poging van dichtbij. Op het halfuur kon Karin Senden zich nog eens doorzetten en liet de keeper kansloos met een laag schot… 3-0 … net voor rust opnieuw Karin en deze keer met een hoog gekruist schot … 4-0 de ruststand.
Jay Vercammen voelde zich niet al te best en bleef in de kleedkamer… haar plaats werd ingenomen door youngster Hafsa El Mousati. De tweede helft was voetballend beter en dus kwamen er ook meer kansen … opnieuw werd een doorgebroken Aranka Brouwers verrast door de staat van het terrein. Een verwoed verdedigend Netezonen kwam zelden onder de druk uit en Veerle Knaepkens stond werkloos in doel … de verdediging met Naomi Dehaes, Charlotte De Cock, Marie Hermy en Lotte Geuens hield alles netjes dicht ondanks een erg bedrijvige en snelle rechterflank van Netezonen. De brandstof van de Netezonen verdediging raakte stilaan op en er kwamen meer openingen. Marieke Van Uffelen kon centraal doorbreken, Charlotte De Cock kon het veld oversteken maar haar lage schuiver ging net naast de tweede paal… Steffy Boogaerts werd alleen naar doel afgefloten voor vermeend buitenspel en even later werd haar prima schot uit doel geranseld door de Netezonen keepster. De keeper werd dan toch geklopt op een schot van Karin Senden…. eerst nog tegen de onderkant van de dwarslat maar een goed gevolgde Hafsa El Mousati kon haar eerste doelpunt voor Berchem binnenwerken … en of ze daar blij mee was . Twee minuten later ging Hafsa zelfs alleen op doel af maar besloot op de goed uitgekomen keeper. Zoals gezegd heel veel kansen in de tweede helft en het was vooral de verdienste van de keeper dat het geen afstraffing werd…. op hoekschop van Karin Senden ging Marie Hermy haar kans maar ook dit erg goede schot werd gepakt….in de slotminuut regende het nog hoekschoppen en bij de laatste kon Lotte Geuens de 6-0 tegen de touwen koppen. Voetbaltechnisch niet onze beste wedstrijd… daarvoor stonden er teveel benen op één helft maar wel tevreden over een paar experimentjes en de drie punten natuurlijk.
Volgende week zijn we te gast bij Rumst om 14.30u, supporters terug op post.
MA
Deel dit artikel met vrienden