Wedstrijdverslag Vrouwen Zennester Hombeek – KBS 10/12/2016 (0-5) | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Wedstrijdverslag Vrouwen Zennester Hombeek – KBS 10/12/2016 (0-5)

📁 Vrouwen 🕔12.december 2016
Wedstrijdverslag Vrouwen Zennester Hombeek – KBS 10/12/2016 (0-5)

Zaterdag 10 december Zennester Hombeek – KBS  0 – 5

 

De uitwedstrijd bij Hombeek beloofde een hele klus te worden voor onze Berchem dames … de heenwedstrijd werd weliswaar gewonnen maar een neutrale kijker zag toen een beter Hombeek dan Berchem en bovendien zat Hombeek in een goede flow gezien de laatste vijf wedstrijden gewonnen werden.

Van bij de start was duidelijk dat Hombeek erg gemotiveerd was en hun vel duur zouden verkopen … Onze dames lieten echter geen ruimte om de tegenstrever te laten voetballen en wat volgde was een reeks pittige duels op het middenveld. De eerste kansen waren voor Berchem Assia El Achkar, Jay Vercammen, Aranka Brouwers en Steffy Boogaerts gingen hun kans .. voorlopig zonder succes. Op het kwartier werd Karin Senden, in de 16, door twee verdedigers tegen de grond gewerkt .. penalty dus. Karin zelf trapte de eerste tegen de netten maar die moest overgedaan worden omdat een Hombeek speelster in de 16 kwam ?? Opnieuw dus en weer scoorde een zelfverzekerde Karin de 0-1. Ergens in het reglement moet staan dat je binnen de 5 minuten geen tweede penalty kan krijgen want even later werd een doorgebroken Steffy Boogaerts langs achter in de 16 onderuit gehaald … ja volgens de scheids was het een overduidelijke fout maar eigenlijk te licht om weer een penalty te fluiten….t’ja wat moet je daar op zeggen ? Het was slechts uitstel van executie want op het halfuur pakte onze dames uit met een erg mooie aanval  .. vertrokken bij Veerle Knaepkesn via verdediging en middenveld de ruimte gezocht met een flankwissel, Aranka Brouwers die als een mes naar binnen sneed en op het juiste moment Karin Senden bediende….Bam 0-2. Hombeek compleet uit verband gespeeld .. wat een verschil met de heenwedstrijd toen Hombeek de beter voetballende ploeg was. Een aangeslagen Hombeek wist het even niet meer en er kwamen meer kansen voor Berchem . Kendra Smans speelde in haar eentje de Hombeek defensie op een hoopje maar verzuimde de bal af te leggen voor een vrijstaande Aranka Brouwers … de doelpoging van Kendra Smans werd geweerd door de Hombeek keeper. Langs de andere kant probeerde Hombeek met de lange bal hun snelle flanken te bereiken maar die werden vakkundig afgestopt door Naomi Dehaes en Lotte Geuens en als er toch eentje doorkwam dan kwamen ze gegarandeerd nog Marieke Van Uffelen of Charlotte De Cock tegen en dat was er telkens teveel aan. Veerle Knaepkens moest af en toe wel een bal pakken maar werd nooit echt bedreigd. Centraal op het veld werd een kleine oorlog uitgevochten … nee geen gemene dingen maar wel bikkelharde duels… ook op dat vlak zijn onze dames een stuk gegroeid. Karin Senden die een vaste mandekker meekreeg en Steffy Boogaerts die even het licht zag uitgaan zullen daar de komende dagen nog wel aan herinnerd worden. Ruststand 0-2

Assia El Achkar gaf bij de rust aan dat ze zich niet lekker voelde en dus mocht Hafsa El Mousati zich klaarmaken voor de tweede helft.

Berchem controleerde het begin van de tweede helft en van uit een goede organisatie lieten ze het initiatief aan Hombeek. De tegenstrever moest wel komen en liet daarbij achteraan ruimte liggen. Naomi Dehaes, Jay Vercammen en de kleine Hafsa El Mousati kregen zo de gelegenheid om op rechts te counteren en in minuut 60 kwam zo’n counter met een gemeten voorzet in de voeten van de inlopende Aranka Brouwers die onhoudbaar overhoeks afwerkte 0-3.

Even later een vrije trap net buiten het strafschopgebied…Karin Senden, Charlotte De Cock en Jay Vercammen achter de bal … een afleidingsmaneuver en Karin Senden die de vrijschop netjes onder de lat dropt…0-4. Nee Hombeek gaf niet op en wou absoluut een eer reddend doelpunt en zo moest Veerle Knaepkens toch nog uitpakken met een goede redding en toen zij toch de bal buiten haar bereik zag stond Naomi Dehaes op de goede plaats om de bal van de lijn te keren. Nog een tiental minuten te spelen en tijd voor het inmiddels wekelijkse Hafsamomentje … aangespeeld door Aranka Brouwers draaide ze vinnig rond het penaltypunt en een verdediger waar ze vier keer in kon … keeper op het verkeerde been en hopsa 0-5. Naomi Dehaes droeg haar terug naar de eigen helft en in de wetenschap dat ze een collectief sterke prestatie hadden neergezet speelde Berchem rustig de resterende tijd uit.

Een leuke wedstrijd met mooie doelpunten en een ploeg die vol vertrouwen speelt .. dat beloofd veel goeds voor het vervolg van de terugronde.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop… thuis tegen Noordstar om 15.00 u, supporters wees op post voor de laatste wedstrijd van het jaar.

 

MA

Deel dit artikel met vrienden