Wedstrijdverslag zaterdag 17/12/2016 KBS Vrouwen – Noordstar (6-0) | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Wedstrijdverslag zaterdag 17/12/2016 KBS Vrouwen – Noordstar (6-0)

📁 Vrouwen 🕔20.december 2016
Wedstrijdverslag zaterdag 17/12/2016 KBS Vrouwen – Noordstar (6-0)

Zaterdag 17 december KBS – Noordstar  6-0

 

Net zoals in de heenronde werd Noordstar met 6-0 verslagen en ook de wedstrijd zelf was bijna een kopie van de heenmatch met een sterk verdedigend Noordstar en veel druk en veldoverwicht van onze Berchemdames.

En toch was het wachten tot minuut 44 alvorens Berchem kon scoren. Voordien waren er heel wat mogelijkheden voor Aranka, Steffy, Karin, Jay, Kendra….. allemaal of te zwak ingeschoten, of op de keeper of net naast . Steffy en Kendra kwamen nog het dichtst bij de openingstreffer met allebei een schot op de paal. Net voor de rust zou het dan toch gaan gebeuren… Aranka werd goed weggestuurd en zij legde de bal panklaar voor een wachtende Jay ..in één tijd overgenomen en … net naast….nee het wou echt niet lukken. Uiteindelijk kon Aranka in de laatste minuut Hafsa aanspelen die legde de bal mooi af voor een inlopende Karin en zij plaatste de bal van dichtbij in de hoek 1-0…oef.

Geen vervangingen met de rust en dus startten dezelfde elf aan de tweede helft …. bevrijd door dat doelpunt voetbalde Berchem iets rustiger … in eerste instantie te rustig want Noordstar kwam voor het eerst met de neus aan het venster… zonder noemenswaardig gevaar echter en van dan af was het al Berchem wat de klok sloeg. Karin zorgde met een stevig schot voor de 2-0 , Aranka tikte de bal voorbij de uitkomende keeper en een goed gevolgde Jay legde de 3-0 binnen. Inmiddels moest een immer hardwerkend Marieke het veld verlaten met een enkelblessure, zij werd vervangen door Barbara die na een erg lange revalidatie eindelijk haar eerste wedstrijdminuten kon spelen. Steffy sneed nog eens door de verdediging , kwam goed naar binnen, een hard schot … rakelings naast de verste paal… Berchem bleef komen en de Noordstar defensie moest alle zeilen bijzetten. Met nog een kwartier te gaan kwam Aranka met de bal aan de voet naar binnen … iedereen verwachtte een schot maar ze bleef in de breedte lopen en dan ineens .. poef.. overhoeks binnen  4-0. Achteraan werd bij Berchem de bal goed rond gespeeld door Assia, Charlotte, Kendra en Naomi tot de Noordstar aanvallers het lopen achter de bal opgaven en dan kwam de diepe bal … mooi om zien eigenlijk.

Aan de andere kant werd Jay neergehaald in de 16 … dat was voor iedereen duidelijk maar de scheids legde de bal precies op de 16 meter. Jay trapte zelf … over de muur maar ook over doel. De wedstrijd liep ten einde … tijd dus voor de Hafsa stunt van de week …. goed aangespeeld door Aranka kon de vinnige Hafsa zich loswerken van haar directe tegenstrever …snel een controle en dan netjes buiten bereik van de keeper in de hoek  5-0 . Even later de zoveelste loopactie van Steffy… zij kreeg de bal goed mee en versloeg met een opwipper de uitkomende Noordstar keeper 6-0.

In de laatste minuut werd een erg verdienstelijke Assia verrast door een diepe bal, zij moest een foutje maken waaruit een vrije trap volgde voor Noordstar. Veerle die weinig of geen werk had gekregen zou toch nog op de proef gesteld worden. De vrije trap ging tegen de lat , de herneming werd binnengekopt… en afgekeurd wegens positiebuitenspel. Eindstand 6-0.

De winterstop gaat in, tijd dus om de balans op te maken van de behaalde resultaten tot nu toe. In 14 wedstrijden werd slechts één keer nipt verloren, we scoorden 80 keer en moesten slechts 10 doelpunten toestaan, met een tweede plaats in de rangschikking doen we nog altijd mee voor de titel. Een uitstekend tussentijds rapport voor onze Berchemdames en hopelijk kunnen we die stijgende lijn blijven doortrekken in het nieuwe jaar.

 

Dank aan de supporters voor de wekelijkse steun en aan alle lezers van deze Berchem story “Prettige eindejaarsfeesten” gewenst.

Onze volgende wedstrijd is op 14/1/2017 op Oppuurs.

Vergeet je niet in te schrijven voor de paella-avond ten voordele van de dames.

 

MA

Deel dit artikel met vrienden