Wedstrijdverslag zaterdag 3/12/2016 Rumst – KBS Vrouwen (1-11) | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Wedstrijdverslag zaterdag 3/12/2016 Rumst – KBS Vrouwen (1-11)

📁 Vrouwen 🕔05.december 2016
Wedstrijdverslag zaterdag 3/12/2016 Rumst – KBS Vrouwen (1-11)
Zaterdag 3 december Rumst – KBS Vrouwen 1-11
Afgelopen zaterdag gaven onze dames Rumst partij …. een mooi terrein, een staalblauwe lucht en twee ploegen die, afgaande op eerdere resultaten, vrij makkelijk scoren…. mooi zo.
Berchem begon het best aan de wedstrijd met veldoverwicht en druk op de Rumst verdediging. Op de eerste tegenstoot van Rumst volgde een snelle counter en Aranka Brouwers werd weggestuurd om de 0-1 op het bord te zetten.
Nog geen drie minuten later een gelijkaardige fase met dit keer Steffy Boogaerts die de ruimte indook en de bal in één tijd binnen trapte 0-2 .
Rumst moest nu wel komen en deed dat ook met een schot uit de tweede lijn dat net naast ging en een goede poging van een insnijdende rechterflank in het zijnet. Op het kwartier knutselde Berchem een mooie aanval in mekaar en via Naomi Dehaes, Kendra Smans, Steffy Boogaerts, Jay Vercammen en Assia El Achkar kwam de bal diep in de zestien bij Karin Senden … zij veinsde een voorzet en trapte zelf de bal in de korte hoek binnen 0-3. Berchem controleerde nu de wedstrijd en zorgde voor constant doelgevaar langs beide flanken. Op het halfuur brak Aranka Brouwers nog eens door de verdediging voor de 0-4, even later dropte Lotte Geuens de bal netjes onder de lat 0-5 en net voor rust kon Karin Senden zich tussen vier verdedigers vrij draaien en met een goed schot de 0-6 ruststand vastleggen.
Aranka Brouwers hield het voor bekeken met een pijnlijke knie, Marieke Van Uffelen wou geen risico’s nemen met haar enkelblessure en dus mocht Hafsa El Mousati zich warmdraaien voor de tweede helft.
Blessureleed zorgde ook bij Rumst voor problemen en zij verschenen jammer genoeg met tien aan de aftrap.
Dat ondertal bij de tegenstrever was niet meteen merkbaar en vol overtuiging startte Rumst met een paar snelle acties door het centrum. Een aanvaller ging op snelheid alleen op Veerle Knaepkens af maar zij had een goede reactie op het schot . Gedurende tien minuten ging het spel goed op en af en toen Kendra Smans niet meteen een aanspeelpunt vond ging ze alleen de flank af tot aan de achterlijn … een gemeten voorzet en Karin Senden knalde de 0-7 binnen. Een prima wedstrijd overigens van Kendra Smans die na zes weken herstel weer speelklaar is.
Twee minuten later liet Lotte Geuens nog eens zien dat ze over een goed schot beschikt en op aangeven van Hafsa El Mousati scoorde ze met een laag schot de 0-8. Shauni Moortgat en Charlotte De Cock die centraal achterin de snelle Rumst spitsen moesten opvangen kregen stilaan kou en werden wakker geschud door een prima diepe bal met een goed schot dat Veerle Knaepkens in hoekschop moest werken. Rumst even met alles vooruit .. de eerste en de tweede hoekschop werden niet benut maar bij de derde was het wel raak… een verdiende eerredder voor Rumst 1-8.
Daarmee was het vat af en toen, tot overmaat van ramp, een speelster van Rumst onwel werd op het terrein moesten ze met 9 verder. Berchem kon nu ongestoord aanvallen en logischerwijs volgde een karrevracht aan kansen en doelpogingen.
Teveel om op te noemen al waren er nog wel een paar leuke momenten met in één fase een schot tegen de paal, de herneming geweerd door de keeper opnieuw een schot nu tegen de dwarslat en weer een herneming geweerd door de verdienstelijke Rumst keeper die handen te kort kwam. We zagen nog een herneming van Karin Senden 1-9, een prima afwerking van Jay Vercammen op een afgelegde bal van Assia El Achkar 1-10 en tenslotte de kleine Hafsa El Mousati die bij haar derde doelpoging de bal netjes in de hoek legde.
Veel doelpunten gezien en in een wedstrijdverslag is het makkelijk om de doelpuntenmakers te vermelden maar we mogen niet vergeten dat een aanval opgezet wordt door de keeper en de verdediging en daarom ook een pluim voor de verdedigers Veerle Knaepkens, Naomi Dehaes, Shauni Moortgat, Charlotte De Cock en Lotte Geuens die in zulke wedstrijden minder aan bod komen maar daarom niet minder belangrijk zijn want zonder hen komen er geen kansen en ook geen doelpunten.
Volgende week start de terugronde met de uitwedstrijd bij Hombeek om .. 10.00u !! (s’morgens). Alle supporters op post om 10.00 uur in Hombeek in de Boomkensstraat op zaterdag 10 december 2016.
MA
Deel dit artikel met vrienden