Onze allerkleinsten tijdens KRC Genk – RSC Anderlecht. Een kort verslag.. | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Onze allerkleinsten tijdens KRC Genk – RSC Anderlecht. Een kort verslag..

📁 Algemeen, Nieuws, Onderbouw 🕔05.februari 2018
Onze allerkleinsten tijdens KRC Genk – RSC Anderlecht. Een kort verslag..

Genk-Anderlecht, U6-U7

Zondag 20 Januari, grote dag voor onze kleinsten in Berchem. U6 en U7 mogen gaan oplopen in Genk-Anderlecht. De aankomst geeft direct aan dat dit anders wordt dan in Berchem. Grote parking, nog groter stadium, heel veel volk. Verzamelen aan de hoofdingang, zenuwachtige ouders maar  uitbundige bengels!

Onze mannen krijgen ergens ver weg in de catacomben van dat gigantisch stadium hun tenue, Genk of Anderlecht. Het oplopen is spectaculair, vlaggen, vuurwerk en muziek. Onze mannen lijken klein en het is onmogelijk om te zien bij wie ze staan op dat grote veld. Wie staat er bij Buffel, wie bij Hanni? Gelukkig biedt Telenet achteraf soelaas. En de kleinsten glunderen, al bij al een beetje zenuwachtig.

Dan begint de match voor de groten, de eerste helft is aangenaam en spannend, en spijtig genoeg valt de goal net voor rust in het verkeerde net. Maar geen probleem, dan mogen onze echt helden op het veld. 4 teams, 2 matchkes en hun eerste 15 minuten  roem! Vele ogen op hun gericht, maar dat deert hen duidelijk niet. De stress is weg, het plezier is daar. Ze laten zien wat voetbal is, posities worden ingenomen, passen uitgevoerd en goals gemaakt. Ik denk dat onze trainers best tevreden mogen zijn, er wordt duidelijk toch af en toe geluisterd. En zelfs de spionkop van Anderlecht juicht mee als de mannen met hun tenue een goal maken! Missie volbracht. Blije kinderen terug in de tribune, fiere ouders, en veel Berchem volk dat mee is om te supporteren.

Spijtig genoeg kan Genk de situatie niet meer corrigeren in de tweede helft. Maar dat deert onze kleinsten niet, voor hen was dit de perfecte voetbalmatch!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Open training U6 (geboortejaar 2014)

Open training U6 (geboortejaar 2014)

Op woensdag 7 augustus 2019 organiseert K. Berchem Sport een Open Training voor alle kinderen geboren in het jaar 2014. Deze

Lees meer