Missie en Visie | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Missie en Visie

De Jeugdopleiding van K. Berchem Sport 2004 vzw stelt zich tot algemeen doel het nastreven van een multidisciplinaire begeleiding op semi-professioneel niveau van haar (top)talenten. Doorstroming van eigen opgeleide talenten naar de A-kern is en blijft een prioritaire doelstelling. Aanvullend biedt de Jeugdopleiding voetbal op een lager niveau aan teneinde haar sociale rol in de omgeving te vervullen. De doelgroep die de Jeugdopleiding hierbij wil bereiken zijn alle jeugdspelers die graag de voetbalsport willen beoefenen in het district Berchem en de grootstad Antwerpen, met als primaire focus een straal van 30km rond de club.

De identiteit van de Jeugdopleiding en de club K. Berchem Sport 2004 wordt gekenmerkt door haar verleden en heden waarin een laagdrempelige en multiculturele instap van spelers wordt weerhouden. Tevens wil de Jeugdopleiding haar voetbalaanbod ook aanpassen en uitbreiden in functie van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals een steeds groter wordende integratie van sporters met een beperking en de opmars van het damesvoetbal.

De waarden en normen die de Jeugdopleiding vooropstelt binnen haar dagdagelijkse werking liggen in lijn met de clubwaarden, met als focus respect, fair play, verdraagzaamheid en teamspirit.

Andere maatschappelijke normen en principes worden eveneens hoog in het vaandel gedragen zoals een open mind betreffende culturen en religie en gelijke kansen voor iedereen. Tot slot wil de Jeugdopleiding met al haar medewerkers zowel op als naast het veld gekenmerkt worden als een hard werkend en professioneel team met passie en doorzettingsvermogen.