Wedstrijdverslag U10 IP – Hoogstraten | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Nieuws

Wedstrijdverslag U10 IP – Hoogstraten

📁 Middenbouw, U10, Wedstrijdverslagen 🕔16.januari 2016
Wedstrijdverslag U10 IP – Hoogstraten

Aan iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar 2016, en sportieve successen maken daar natuurlijk deel van uit. Het jaar 2015 was erg goed geëindigd met de winst van de 2 zaalvoetbaltornooien in Malle en Hoboken op 26 en 28 december. Proficiat, de supporters hebben genoten en onze jongens verkregen het respect van de zaalvoetbalclubs!

Met de ingang van het nieuwe jaar werden de kaarten werden geschud en werden de reeksen opnieuw ingedeeld. Vandaag thuis tegen Hoogstraten krijgen we een nieuwe onbekende tegenstander en hopen we de lijn van het succes door te trekken. Niet enkel in de resultaten maar ook in een attractief spel. Want wat is er voetballend mooier dan een bal die snel en accuraat over meerdere stationnetjes rondgaat en uiteindelijk met een gedoseerde curve de netten doet trillen? Een ode aan de assist!

We staan klaar voor 4 kwarten voetbal met een ijzige wind in het gelaat. Aanvankelijk gaat het spel gelijk op met kansen voor beide ploegen tot Bix en Vico elkaar vinden in de voorlijn en 2x afwerken. Maar trainer Nordin had een eerder gemaakt foutje opgemerkt en herroept ons tweede doelpunt. Heel sportief van onze trainer en de beste wensen voor het nieuwe jaar aan onze tegenstander, werden oprecht bekrachtigt. In de 10de minuut staat het nog 1-0 maar 2 minuutjes later reeds 3-0. Met 2 gelijkaardige goals vanop 8m van Rafaël maakt Berchem een kloof. In de laatste seconden van het eerste kwart worden de supporters verwend met een verrassende hoge omhaalpas van Rafa op Thyas die niet aarzelt en uithaalt met rechts net over het doel.

In het 2de kwart gaat het spel rustig over en weer, een mooie tussendoor pas van Yared naar Abdel met een strak schot, maar de keeper ligt in de weg. Xander op positie 4 is wederom sterk in de 1 op 1 situaties. Achter de doorgebroken spits lopen, op gelijke hoogte komen, sterk wezen in het duel en met 1 beweging de bal uit de voeten van de spits halen en de bal die klaarligt voor een offensieve strakke pas. Sterk!

In de 22ste minuut wordt de mooiste combinatie van de wedstrijd op de mat gelegd langs onze linkerflank. Linksachter Thomas kapt met rechts en speelt direct met links naar Bix, die de bal door de benen laat lopen en met een links hakje Vico aanspeelt op linksbuiten. Vico centert en de aangesloten Bix puntert binnen in de linker benedenhoek onder de keeper. Op verzoek gebruikt uw reporter het woord “Geniaal!”.

Hoogstraten reageert en krijgt enkele doelpogingen. Ward op de verkeerde voet gezet pareert een afgeweken bal, Yared redt op de lijn na een scrum voor doel, en nogmaals Ward hangt volledig horizontaal na een hard schot op doel van de spits. Onze netten blijven schoon, de tussenstand halverwege staat op 4-0.

In het 3de kwart drukken onze jongens door en scoren aan de lopende band. Lewis trekt de bal onder de zool terug en past op Xander. Xander zet sterk door het midden en past op links naar Thomas. Thomas doet de actie voorbij zijn verdediger en schiet met links. De keeper lost de bal en Thyas is goed gevolgd en trapt nummer 5 binnen. “Netjes!”

Linkervleugel Thomas past voorlangs naar Thyas die teruglegt op Yared die met rechts vanop 10m nummer 6 puntert in de rechter kruising. Thyas tikt de 7de goal binnen op een terugvallende bal na een actie en schot van Abdel. En kort daarna pakt Abdel zijn goaltje en scoort nummer 8. En nummer 9 valt na een terugspeelbal op Ward, die weinig keuze heeft en de bal hard naar voor trapt. Thomas laat de bal een keer botsen en neemt hem dan lekker op de linkse slof. Een prachtige boogbal over de keeper en met 5 goals op 15 minuten leidt Berchem met 9-0. Nog een kwartier te gaan.

Maar de match is gespeeld, de concentratie verslapt en de bal rolt minder naar de vrije man. Ik denk alvast na over enkele poëtische woorden ten voordele van de assist, maar die zijn voor een volgende keer. Vico zet zijn tegenstander nog enkele panna’s en hij markeert 2 keer. Op een voorzet van Thomas, tikt Abdel door, maar de bal stropt onder de sliding van de schuivende Vico. Al liggend voor de doellijn scoort Vico met de knie. Kort voor affluiten valt de 11-0. Op voorzet van Rafael trapt Vico hard in de netten.

De match vandaag was snel gespeeld. De score liep eenzijdig en gestaag omhoog. Onze tegenstander Hoogstraten kreeg te weinig kansen om de match te kruiden. Het was dus geen beklijvende maar wel een hele sportieve wedstrijd. Met dank aan de coaches en onze interim scheidsrechter Tom.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Lidgeld 2018-2019

Lidgeld 2018-2019

Beste ouders en spelers, hieronder kan U alle nodig info terugvinden voor het betalen van het lidgeld voor het seizoen

Lees meer