Youth Referee Academy | Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Jeugdopleiding K. Berchem Sport

Youth Referee Academy

Blogbericht 5/9/2018

Wie zijn wij?
Wij zijn beide reeds vele jaren actief als scheidsrechters bij de KBVB.

Wat is Youth Referee Academy?
Onze bedoeling is het tekort van het aantal scheidsrechters en vooral voor de jeugdwedstrijden van U7 tot U12 te doen dalen door jongeren er toe aan te zetten om voor dit mooie hobby te kiezen. Het ganse project word volledig ondersteund door de KBVB. Toen wij over 2 seizoenen hiermee startte waren wij in gans Vlaanderen de tweede club die hiervoor zich wou gaan inzetten. Ondertussen zijn er nu al reeds meerdere clubs die het voorbeeld volgen zowel bij onze provinciale ploegen en ook op nationaal niveau. De bedoeling hiervan is de jongens een kans te geven voor de leeftijd van 15 jaar( dit is minimum leeftijd om officieel scheidsrechter worden voor de KBVB). Bij ons op de club starten wij vanaf 13 jaar(ten volle) zodat de jongens zich in hun eigen club wedstrijden kunnen fluiten onder begeleiding van een Referee Ambassador (Marc- Raymond) die hen bijstaan en hen de knepen van het vak als scheidsrechter te leren. Het voordeel hiervan is als deze jonge refs 1 à 2 jaar op de club fluiten en zij willen dan de overstap maken, dan weten ze toch al waar ze mee beginnen . Iemand die deze ervaring niet kan meemaken zal wanneer hij begint op zijn 15 jaar veel vlugger geneigd zijn om te stoppen als hij niet gemotiveerd en geïnformeerd is.
Wat houd een cursus in?

Onze bedoeling is de jonge YR (Youth Ref) een basis opleiding te geven van de reglementen voor het fluiten van de jeugdwedsrijden. De uitleg zal steeds worden gedaan door iemand van het PSCA zijnde een opleider. Dit is niet altijd zo boeiend als het spel in de praktijk is maar het moet gebeuren. Onze opleider van dienst zal dit zeer eenvoudig proberen uit te leggen. Het tweede gedeelte van de opleiding is dat er een top ref van Jupiler Pro Ligaeu komt praten. Op onze beide cursussen hadden wij het genoegen de komst van Joeri Vandevelde en Bram Vandendriessche te mogen verwelkomen. Al deze de toprefs steunen deze projecten. Dit jaar met Bram hadden wij een voorbeeld wie jong genoeg begint wel een mooie loopbaan kan bereiken, al is het steeds een lange en moeilijke weg .

Volgende cursus?
Ik maak langs deze weg een beetje reclame voor de volgende curscus. Al wie zich geroepen voelt om ons team te komen versterken is van harte welkom, deze zal doorgaan ergens eind augustus of begin september. Wij zorgen weer voor een topref. Ik ben ook van plan als wij voldoende kandidaten hebben dat wij wedstrijden gaan bekijken. Ook wie voldoende wedstrijden fluit en gemotiveerd is zal vanaf nu ook worden beloond zijnde wedstrijden gaan fluiten bij andere clubs(AA-Gent of elders)
Inschrijven kan vanaf nu per mail marc.cornelis1 gmail.com

Wedstrijdreglementen 2018 – 2019